Вечірки проводяться безкоштовно / фото: Тарас Ковальчук

У Тернополі в ОСББ на вул. Довженка учора влаштували так звану «Балконну вечірку» у період карантину, щоб сусіди могли разом потанцювати, не виходячи з дому.

Як розповів кореспонденту УНІАН ініціатор вечірки Тарас Ковальчук, про свою ідею він попередньо написав у соцмережі «Фейсбук».

«Зараз всі сконцентрувалися на негативі, в усіх ЗМІ домінує інформація про карантин, коронавірус, жертви. Ми хочемо переключити фокус уваги на позитив. Хочемо, щоб люди знімали позитивні відео, ділилися ними в соцмережах, покращували собі настрій. Для цього запропонували влаштувати посеред двору концертну програму», – пояснив свій задум Ковальчук.

Відео дня

Після його допису одразу відгукнулася голова одного з тернопільських ОСББ. Відтак учора там влаштували «Паті на балконах». Посеред двору встановили дві потужні колонки, з них півтори години транслювали ефір місцевого інтернет-радіо. При цьому ді-джей у студії завдяки онлайн-зйомці з місця події бачив реакцію людей на балконах і міг з ними спілкуватися.

«Люди виходили на балкони, танцювали. Я хвилювався, що будуть і невдоволені. Але навіть бабці повиходили на балконі, аплодували. Я ще попередньо порадився з священниками, то вони сказали, що в час карантину піст послаблений і можна таке робити», – розповів Ковальчук.

За його словами, після вчорашньої вечірки поступили заявки з інших вулиць на наступні. Проводяться вони безкоштовно.

«Це – соціальний проект. Ми надихнулися досвідом Італії, де люди розважають одне одного співами, чи грою на музичних інструментах, не покидаючи власних осель. Наша головна ідея – сидіть вдома для нас, а ми зробимо свято для вас. Бо розуміємо, що люди 4 тижні нудяться вдома і їх треба розважати», – сказав Ковальчук.

Як передає кореспондент УНІАН, жителям довколишніх будинків вечірка сподобалася, на сторінці голови вказаного ОСББ Олесі Чванкіної у «Фейсбуці» було чимало подяк.

«Добрі сусіди, то важливіше, ніж добрі родичі. А голова ОСББ з такими позитивними ідеями – то велике щастя», – написала в коментарях Ірина Гаврилюк.