Дію мельдонію на організм спортсменів науково не доведено / Фото: УНІАН

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак отримав листа з Міжнародної федерації біатлону (IBU) щодо спортсменів, яких тимчасово звільнено за вживання мілдронату.

У листі наголошується, що на даний момент дію мельдонію на організм спортсменів науково не доведено, також науково не підтверджено термінів виведення препарату з організму, повідомляє прес-служба Федерації біатлону України.

"У зв'язку з цим з боку міжнародних організацій ініційовано додаткове дослідження препарату. IBU звернулася до Медичної комісії з пропозицією: на період проведення досліджень та отримання результатів оголошення про санкції щодо спортсменів відкласти", - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Таким чином, анонсоване раніше на 30 березня засідання медичної комісії IBU, на якому має розглядатися питання про санкції щодо членів збірної України Ольги Абрамової та Артема Тищенка, може бути перенесено у зв'язку з особливими обставинами їх випадків та необхідністю додаткового вивчення справи.

Бринзак припустив, що в результаті цього рішення може бути введено або якийсь перехідний період щодо мілдронату, або взагалі його виключення зі списку заборонених.

Читайте такожВажкі тренування подовжують життя - вчені"Чи зможуть спортсмени в цей період брати участь у змаганнях під егідою IBU, стане відомо пізніше. Але новина ця важлива насамперед з тієї точки зору, що очки жіночої збірної України в естафеті за етап Кубка світу в Антхольці зняті не будуть", - зазначили в прес-службі ФБУ.

Як повідомляв УНІАН, цього тижня вибухнув гучний допінг-скандал із застосуванням мілдронату, до якого були причетні 12 спортсменів. У тому числі два представники збірної України з біатлону і 6 російських спортсменів, включаючи суперзірок світового спорту Марію Шарапову, Семена Єлістратова, Павла Куліжникова.

Всі вони застосовували мілдронат (мельдоній), який міститься в списку заборонених Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) з 1 січня 2016 року.