УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, за постанову № 4914 проголосували 246 із 331 народного депутата, зареєстрованого в сесійній залі.

Постановою передбачено у жовтні цього року урочисто відзначити 175-річчя з часу заснування Національного медичного університету імені Богомольця.

Читайте такожМОЗ проведе перевірку в Національному медуніверситеті ім.Богомольця через численні скарги

Відео дня

Уряду рекомендовано розробити та затвердити план заходів, пов’язаних з підготовкою та відзначенням 175-річчя з часу заснування університету, передбачивши відповідне фінансове і матеріально-технічне забезпечення.

Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» рекомендовано видати поштові конверти, поштові марки та набір листівок, присвячених 175-річчю з часу заснування університету.

У постанові зазначається, що у вересні цього року виповнилося 175 років з дня заснування одного з найвідоміших в Україні та Східній Європі медичного університету. Офіційна історія навчального закладу розпочалася у 1841 року, коли при Імператорському університеті Святого Володимира в Києві було створено медичний факультет.

Читайте такожПровідні медичні вузи України незаконно використовували десятки мільйонів гривень

«Щорічно близько 1300 випускників університету поповнюють заклади вітчизняної системи охорони здоров’я та зарубіжних країн, близько 500 випускників, які навчались за державним замовленням, одержують направлення на працевлаштування в первинну ланку охорони здоров’я, в т.ч. у сільську місцевість», - йдеться у постанові.