REUTERS

Цей порядок впорядковує механізм використання коштів, передбачених МОЗ у держбюджеті на 2017 рік за бюджетною програмою для лікування громадян України за кордоном.

Читайте також Уряд виділить 150 мільйонів гривень на розвиток мережі реперфузійних центрів

Бюджетні кошти використовуватимуться для покриття витрат, пов’язаних з направленням громадян України на лікування за кордон за умови неможливості надання необхідної медичної допомоги закладами охорони здоров’я України. Направлення за кордон – це винятковий захід для громадян України, захворювання яких не лікується в закладах охорони здоров’я України, незалежно від віку, статі, соціального походження, місця проживання та інших ознак.

Відео дня

Бюджетні кошти спрямовуються на лікування за кордоном громадян України і можуть включати вартість лікування, діагностики (як частини лікувального процесу), відшкодування вартості переїзду хворого, а також (за рішенням Комісії МОЗ з питань направлення для лікування за кордон) однієї супроводжуючої особи до місця лікування та його повернення та сплати банківських послуг.

Нагадаємо, що згідно із Законом України «Про державний бюджет на 2017 рік» МОЗ передбачено видатки загального фонду за бюджетною програмою для лікування громадян України за кордоном у сумі 203948,9 тис. грн.