Один з найефективніших засобів боротьби з целюлітом - медовий масаж. Причому зовсім не обов`язково витрачати величезні гроші в салонах краси. Сеанс масажу нескладно провести і в домашніх умовах.

Курс медового масажу розрахований на 15 сеансів. Причому дуже важливо, що проводяться вони не щодня, а через день. Перш за все вам знадобиться купити: натуральний мед - квітковий, липовий або будь-який інший, без добавок і що не зацукрувався; ароматичну олію – лимонну, апельсинову, мандаринову, грейпфрутову, ялівцеву, евкаліптову, лавандову, петит-грейна.

До чайної ложки меду додається 5 крапель олії або суміші олій. Для масажу стегон і сідниць досить 2 чайних ложки меду і 5 крапель олії. Мед з олією змішуються безпосередньо перед масажем. Якщо використовується декілька видів олій, то спочатку змішуються олії, потім додається мед, потім суміш ретельно перемішується.

Відео дня

Техніка медового масажу проста. Мед наноситься на долоні рук і рухами з поплескуванням переноситься на масажовану зону. Після того, як мед повністю перенесений на тіло, долоні міцно «приклеюються» до шкіри і різко відриваються. Рухи повинні ставати все більш різкими і сильними. Притискуйте руки якомога щільніше. Відповідно, і відривайте їх різкіше. Поступово на руках починає з`являтися біла піна.

Процедура масажу досить хвороблива і проводиться хвилин 5-10. Потім мед змивається теплою водою і нежорсткою мочалкою. Після масажу шкіру обов`язково треба змастити зволожуючим кремом. Після перших сеансів на шкірі можуть залишатися синяки. Лякатися не варто: дуже хворобливі тільки перші сеанси, далі шкіра адаптується, і масаж проходить набагато легше.

Зверніть увагу: поліпшення стану шкіри йде в основному не за рахунок механічного «забивання» меду в шкіру, а за рахунок його цілющої дії.

spb.aif.ru