У Верховній Раді зареєстровано проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо боротьби з поширенням туберкульозу в установах виконання покарань”. внесений народним депутатом Тетяною Слюз (фракція “Батьківщина”).
 
Законопроектом, текст якого розміщено на сайт ВР, пропонується внести зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України, якими передбачено, що утримання осіб, хворих на туберкульоз, проводиться в окремих приміщеннях від інших ув’язнених.
 
Також пропонується внести зміни до Закону «Про попереднє ув`язнення», якими передбачається, що особи, хворі на туберкульоз, до яких як запобіжний захід обрано тримання під вартою або до яких застосовано тимчасовий чи екстрадиційний арешт, утримуються в окремих приміщеннях від інших попередньо ув’язнених осіб.
 
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що відсутність законодавчого врегулювання примусового утримання осіб, хворих на туберкульоз, в окремих приміщеннях арештних домів, кримінально-виконавчих установ, спеціальних виховних установ сприяє розповсюдженню цієї хвороби як серед здорових осіб, які там перебувають, так і після звільнення.