Всім відомо про руйнівний вплив стресових ситуацій на організм людини та її здоров'я, однак тривожний стан не завжди негативно впливає на роботу мозку, пише orthodox.od.ua.

Вчені стверджують, що у занепокоєння теж існують позитивні сторони. Фахівці виділяють 5 основних змін в життєдіяльності людей, які відбуваються з причини нервових збуджень.

Відео дня

По-перше, стрес зміцнює імунітет. Коли тіло реагує на перенапруги, воно готує себе до різних непередбачуваних обставин.

По-друге, шок певною мірою поліпшує роботу головного мозку. Під час стресового стану відбувається виділення білків нейротрофінів, які зміцнюють зв'язки між нейронами, відповідальними за координацію дій в тілі.

По-третє, стресові ситуації роблять людей більш витривалими, оскільки вміння вирішувати побутові проблеми дає людині можливість пристосовуватися до різних навантажень і ударів долі. Крім того, вчені вважають, що нервове напруження корисне в роботі. Психологи рекомендують сприймати стресові ситуації як певну задачу, з якою необхідно впоратися.

Проведені спеціалістами дослідження показали, що жінки, які під час вагітності мають помірний неспокій і тривогу, в майбутньому народжували психологічно сильних дітей.