У цьому сезоні між грипом та коронавірусом відбуватиметься "конкуренція" / фото REUTERS

Хвора на грип людина, за словами вірусолога, доктора медичних наук Алли Мироненко, не може заразитися коронавірусом, оскільки між вірусами відбувається "конкуренція".

Читайте такожВ Україні з майже 36 тисяч лікарняних ліжок, підготовлених для хворих на COVID-19, зайнято третину – Степанов

Про це вона заявила в ефірі Obozrevatel TV. Мироненко зазначила, що в одну клітину зазвичай не потрапляють обидва віруси.

Відео дня

"В одну клітину зазвичай не потрапляють обидва віруси, тому що коли людина інфікована, виділяється захисний білок інтерферон, який не пускає інші віруси", – сказала вірусолог.

Лікар пояснила, що коли в довкіллі циркулюють кілька вірусів, "перемагає" новіший, а новіший для нас не грип.

Мироненко розповіла, що і грип, й COVID-19 вражають одні й ті ж органи – дихальні шляхи та легені. Тому восени може відбуватися "конкуренція вірусів" за ці локації в організмі людини.

При цьому вірусолог наголосила, що захворювання на грип є досить умовним захистом від коронавірусу: грип теж може призвести до смерті.

Раніше повідомлялося, що в Україні готуються до сезону грипу, тому вирішили розробити тест-систему, яка дозволить визначати з одного зразка, на що хвора людина: грип, парагрип чи коронавірус. 

Вас також можуть зацікавити інші новини: