Комаровський пояснив, як діти повинні відпочивати / фото ua.depositphotos.com

Літо по праву вважається часом відпусток і відпочинку на свіжому повітрі - ближче до прохолодної води і тінистих лісів. Крім відпочинку дорослих, дітям також потрібно відволіктися від буденних турбот і присвятити себе забавам і фізичній активності якомога далі від суєти.

Відомий український лікар Євген Комаровський на своїй сторінці в Instagram розповів, як слід вчинити батькам і чим керуватися під час відпочинку з дітьми.

Читайте такожПеревірте симптоми: Комаровський розказав про небезпеку спеки і сонця для здоров'я

Відео дня

По-перше, як пише Комаровський, потрібно дати відпочити мозку: перестати вчитися і змінити обстановку. При чому він зазначає, що дія "перестати вчитися" має на увазі під собою навчання шкільних предметів, математики та іншого, проте вчитися можна і на свіжому повітрі, скажімо, навчити дитину, як розвести багаття або рибалити.

"Вчитися можна зовсім іншим речам, на які до відпочинку часу не вистачало: як називається ця квітка, як під дощем розвести багаття», – заявив Комаровський.

Фото instagram.com/doctor_komarovskiy/

Також варто з малих років привчати дітей до фізичної активності для підтримки здоров'я.

"Гуляти, бігати, стрибати, купатися. Пішки, на човнах, велосипеді", - пише лікар.

Євген Комаровський вважає, що на канікулах діти не повинні робити уроки, оскільки їм необхідно міняти обстановку. Також дитині під час відпочинку варто менше проводити часу за комп'ютером і телефоном. 

Фото instagram.com/doctor_komarovskiy/

Годувати дитину, радить Комаровський, насильно не потрібно, замість цього прийом їжі може бути в міру зростання апетиту.

Фото instagram.com/doctor_komarovskiy/

І головне, резюмує лікар, побільше проводити часу на чистому повітрі - за межами міста.

Фото instagram.com/doctor_komarovskiy/

Вас також можуть зацікавити новини