COVID-19 набагато серйозніший, ніж сезонний грип / фото : ua.depositphotos.com

Від сезонного грипу, навіть найсильнішого, смертність у 5 разів нижча, ніж від коронавірусу.

Про це заявив провідний фахівець Медичного центру Тель-Авіва в області лікування інфекційних захворювань, доктор Євген Качман в інтерв'ю РБК-Україна.

Лікар із 25-річним стажем зазначив, що COVID-19 набагато серйозніший, ніж сезонний грип і не можна ставиться до нього легковажно.

Відео дня

"Лікарі звикли оперувати фактами. А факт у тому, що від сезонного грипу, навіть найсильнішого, смертність населення в межах 1%, а то й менше. Тоді як від COVID-19, приблизно в 5 разів більша", - сказав Качман.

Медик зазначив, що такої кількості ускладнень на весь організм, як від коронавірусу, лікарі давно не спостерігали.

"У мене великий досвід лікування хворих на грип, і можу з упевненістю сказати - коронавірус куди серйозніший. Такої частоти ускладнень, як ми зараз спостерігаємо від COVID-19, при звичайному грипі не буває. Велика проблема в тому, що коронавірус викликає поліорганну недостатність, страждати можуть не тільки легені, але й серце, судини, нирки, головний мозок", - повідомив Качман.

Також він розповів, що наявність патологічних захворювань і імунітет людини визначить, в якій формі у пацієнта буде проходити хвороба.

Читайте такожДо 9 тисяч нових хворих на COVID-19 щодня: ВООЗ дала невтішний прогноз щодо України

"Є певні групи ризику, і на перебіг хвороби впливають вік, стан імунітету, ціла низка хронічних захворювань. Найбільш часто зустрічаються супутні стани, які викликають ускладнення при COVID-19 - бронхолегеневі захворювання, ожиріння, діабет, гіпертонія, всі метаболічні та імунні розлади", - підсумував Качман.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • Станом на ранок, 1 жовтня, в Україні за добу підтвердили 4069 нових випадків захворювання коронавірусом. Це черговий антирекорд в країні.
  • Найбільшу кількість нових випадків зафіксували в Харківській (+450), Дніпропетровській (+266), Одеській (+260) областях та Києві (+377).