МАГАТЕ / ілюстрація / REUTERS

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) направило до України гуманітарну допомогу на суму більш як 2 млн грн у вигляді обладнання для здійснення діагностики COVID-19 методом ПЛР.

Як повідомили УНІАН у Міністерстві закордонних справ, допомогу від МАГАТЕ передано до держпідприємства “Укрвакцина” Міністерства охорони здоров'я.

Читайте такожВ Україні завантаженість апаратів штучної вентиляції легень становить 7% - Шмигаль

Відео дня

Зокрема, комплект обладнання для здійснення діагностики методом полімерної ланцюгової реакції зі зворотною транскрипцією в реальному часі (RT-PCR) розрахований на здійснення 2 тис. тестів.

“Допомога від Агентства - це своєчасний і важливий внесок у зусилля України по боротьбі з COVID-19. Обладнання для найчутливішої діагностики підвищить технологічний потенціал системи охорони здоров’я в Україні та допоможе врятувати життя людей”, - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Наразі Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні у тісній взаємодії з МАГАТЕ опрацьовує можливість отримання Україною додаткової технічної допомоги для боротьби з COVID-19.

Також сказано, що МАГАТЕ започаткувало проект допомоги країнам-членам на ранньому етапі спалаху пандемії СOVID-19. Реалізація проекту здійснюється за рахунок донорських внесків від країн та організацій з усього світу.