Проект передбачає створення у складі лікарні консультативно-діагностичного підрозділу / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський анонсував будівництво п'яти нових медичних містечок в Україні.

Як повідомила прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час церемонії відкриття реконструйованого діагностичного центру в Слов'янську.

Читайте такожНа Одещині три медустанови повністю перепрофілюють під лікування COVID-19Зокрема, президенту презентували план будівництва обласної багатопрофільної лікарні в Краматорську. Вона має стати флагманським медичним проектом з будівництва п'яти медичних містечок по всій країні.

Відео дня

В Офісі президента зазначили, що така медустанова в Краматорську зможе забезпечити якісною високоспеціалізованою медичною допомогою понад 2,5 млн жителів Донеччини, Луганщини та Харківщини.

Проект передбачає створення у складі лікарні консультативно-діагностичного підрозділу, оснащеного високоточним медичним обладнанням з впровадженням методів експрес-діагностики найбільш поширених хвороб. Консультативне відділення розраховане на 600 відвідувань за зміну.

Вартість першої черги будівництва становить 5,9 млрд грн, загальний кошторис – 8 млрд грн. Почати спорудження планують у першому кварталі 2021 року за наявності відповідного фінансування.

Глава держави запевнив, що фінансування буде забезпечене.

«У нас є завдання – зробити п'ять медичних містечок по Україні. Ми їх зробимо», – наголосив Зеленський.

Також президент акцентував на необхідності пошуку й позабюджетних шляхів фінансування для будівництва всього містечка одночасно, а не поступово, чергами протягом кількох років.

Медична реформа в Україні: що відомо