На Харківщині зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців дитсадка / фото УНІАН

На Харківщині зафіксовано 6 випадків гострої кишкової інфекції серед вихованців дитячого садка.

Про це повідомляє ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Читайте такожУ дитсадку на Тернопільщині зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції

Відео дня

Зазначається, що за період з 5 по 9 березня було зареєстровано 6 випадків захворювання серед дітей Слобожанського комунального закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №3.

«П’ятьох захворілих зареєстровано у першій молодшій групі, один хворий (брат одного із захворілих з першої молодшої групи) – у середній», - йдеться у повідомленні.

За інформацією лабораторного центру, попередній діагноз у однієї дитини – ГРВІ, харчова токсикоінфекція, у трьох – гострий гастроентероколіт, у двох – харчова токсикоінфекція, ротавірусна інфекція. Стан дітей медпрацівниками оцінюється як середнього ступеню тяжкості.

«Четверо дітей з-поміж захворілих перебувають на амбулаторному лікуванні, двоє госпіталізовані до закладів охорони здоров’я. Всі діти отримують відповідне лікування», - додали у відомстві.

У дитсадку спеціалістами проведено первинне епідеміологічне розслідування з опитуванням батьків захворілих дітей і медичних працівників, до яких вони звертались за медичною допомогою. Також здійснено санітарно-епідеміологічне обстеження закладу, дезінфекцію, відбір проб питної води та змивів з об’єктів навколишнього середовища, бактеріологічне обстеження персоналу та контактних дітей.

Вас також можуть зацікавити новини