Після пом'якшення карантину дедалі більше українців почали повертатися на свої робочі місця.

Як убезпечити себе від коронавірусу COVID-19 на робочому місці, пише ТСН.

Відео дня

В ефірі "Сніданку з 1+1" лікар Анна Горбань наголосила, що тільки виконання всіх норм в цілому може захистити від хвороби. Це дистанція в півтора метра, регулярне миття рук і провітрювання приміщення. Під час контакту з іншими людьми — окуляри й маска.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 27 травня (онлайн)

Працювати без маски можна за умови, що людина сама в кімнаті. Медик каже, що адаптація до роботи в масці триває два-три тижні.

"Це навичка, це звичка. Ви адаптуєтеся, і ваш організм адаптується", - розповідає Анна Горбань.

Щоб швидше звикнути до маски, необхідно робити кожні чотири години 15-хвилинну перерву.

Щодо температури тіла, організації встановлюють верхню допустиму межу по-різному: 36,9, 37 або 37,2 градуса.

За регламентом МОЗ, якщо у вас температура 37,2 або ознаки респіраторних захворювань, то тільки тоді вас можуть не пустити на роботу. Іноді температура може підніматися і не від вірусів.

Лікарі не радять повертатися на роботу в офіси людям у зоні коронавірусного ризику. Керівництву також варто подумати й про перерозподіл роботи для того, щоб не навантажувати людей у зоні ризику завданнями, що передбачають багато контактів з іншими.

Як повідомляв УНІАН, станом на 9:00 27 травня в Україні 21 905 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 658 летальних, 7 995 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 321 новий випадок.