Більшість українців вважають, що медицина має бути частково платною та часткового безкоштовною / фото doktorfizik.com

Третина українців вважає, що медицина в Україні має бути безкоштовною.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

«Майже 60% вважають, що медицина в Україні має бути частково платною, частково безплатною, 33% - за повністю безплатну медицину, 5% - повністю платну. Формат повністю безплатної медицини більше підтримують старші, бідніші і мешканці сіл», - зазначається у прес-релізі за результатами опитування.

Відео дня

Також опитування показало, що протягом останніх 12-ти місяців 19% респондентів робили подарунки (алкоголь, цукерки, квитки на концерт тощо) або грошові внески чи пожертвування за лікування, 30% - не робили таких подарунків. Половина опитуваних не відвідували лікаря за останній рік.

Читайте такожВакцина проти коронавірусу: 42% українців не збираються робити щеплення - опитування

Як проводилось опитування

Опитування проводилось серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність в обох хвилях - по 2 тис. респондентів. Опитування проводилось методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 - не більше 2,2%.

Опитування проводилось у дві хвилі: перша - 14-19 липня 2020 р., друга - 15-25 серпня 2020 р.

Вас також можуть зацікавити новини: