Вакцинація на вихідних буде доступна не для всіх / фото УНІАН, Немеш Янош

У найближчі вихідні в кабінетах для щеплень вакцинуватися від коронавірусу зможуть українці старше 65 років, які раніше записалися в додатку "Дія".

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі каналу "Україна 24".

Він уточнив, що вакцинацію проводитимуть препаратом AstraZeneca, який знаходиться в кабінетах щеплень.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, скільки доз вакцини AstraZeneca зарезервовано для щеплення іншою дозою у травні

"Що стосується програми "Дія" і вакцинації всіх людей, які записалися, саме на вихідних - це була моя пропозиція, щоб ми у вихідні дні поза етапами вакцинації почали це робити. Потім було відповідне доручення прем'єр-міністра, щоб ми це почали вже цими вихідними. Технічно ми почнемо вакцинувати 23,5 тисячі громадян, які зареєструвалися в "Дії", але за віком 65+", - розповів міністр.

За його словами, в Київській області зараз залишилася невелика кількість цієї вакцини, а в столиці "ще є".

Вакцинація на вихідних: подробиці

  • 11 травня президент України Володимир Зеленський підтримав пропозицію міністра охорони здоров'я Максима Степанова вакцинувати від COVID - 19 у вихідні дні тих, хто записаний в лист очікування на вакцинацію через додаток"Дія".
  • Пізніше прем'єр Денис Шмигаль заявив, що всіх бажаючих, хто є в електронній черзі можуть вакцинувати від коронавірусу в найближчі вихідні - 15-16 травня.
  • Згодом головний санлікар Віктор Ляшко уточнив, що в найближчі вихідні вакцинуватися від коронавірусу в пунктах вакцинації зможуть українці старше 65 років, які записалися в чергу через додаток"Дія".