У Кривому Розі продовжують боротися з коронавірусом, в цьому медустановам допомагає Інгулецький ГЗК (входить до групи "Метінвест"): він направив 650 тисяч гривень на установку кисневого генератора в міськлікарні №17.

У лікарні №17 обслуговується близько 80 тисяч пацієнтів - жителів Інгульця, Карповської та Широківської громад. З початком пандемії COVID-19 медзаклад увійшов до п'ятірки міських лікарень, що спеціалізуються на наданні кваліфікованої медичної допомоги пацієнтам з коронавірусом.

Гендиректор Інгулецького ГЗК Олександр Герасимчук розповів, що кисневий генератор був придбаний за бюджетні кошти, а їхнє підприємство взяло на себе монтаж обладнання та проведення кисневопроводу.

Відео дня

Читайте такожБоротьба за життя хворих: "Метінвест" поставив нову партію кисню до лікарень Маріуполя і Покровська"Тепер лікарня зможе надавати якісну допомогу пацієнтам, які потребують кисневої терапії", - зазначив Герасимчук.

Так, лікарня отримала безперебійну подачу кисню в операційному блоці хірургічного відділення та палаті інтенсивної терапії. 

Нагадаємо, раніше за підтримки Інгулецького ГЗК в міській лікарні №17 капітально відремонтували палати кількох відділень і придбали сучасне медобладнання. У 2020-му ІнГЗК передав медзакладу чотири кисневі концентратори. "За фінансової підтримки "Метінвесту" відремонтували бокси інфекційного відділення для лікування пацієнтів з підозрою на коронавірус і важкими легеневими захворюваннями", - розповів в.о. директора Криворізької міської лікарні №17 Юрій Чорновол.