Валерій Бітенський помер / onmedu.edu.ua

В Одесі помер відомий вчений-психіатр Валерій Бітенський.

Про це УНІАН повідомили в Одеському національному медичному університеті, де Бітенський очолював кафедру психіатрії, наркології та медичної психології.

Зазначається, що вчений помер сьогодні вночі.

Відео дня

Представник вишу не зміг уточнити, від чого саме помер 77-річний Бітенський, зазначивши, що «професор довго хворів».

Прощання відбудеться 17 грудня.

Валерій Битенский - біографія вченого

Бітенський, 1943 р.н., - член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, заслужений діяч науки і техніки України.

З 1990 по 1993 рік був завкафедрою дитячої та підліткової психоневрології, з 1993 року - завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Одеського національного медичного університету.

Читайте такожОдеського мера Труханова з коронавірусом виписали з лікарські

Є відомим вченим у галузі психіатрії та наркології, засновником нової концепції патогенезу наркологічних і психічних захворювань, творцем низки високоефективних методик терапії психічних і наркологічних захворювань. Автор нових напрямів у психіатрії та наркології: підліткова наркологія, психіатрія та медична психологія у немовлят та ін.

Бітенський розробив унікальну методику умовно-рефлекторної терапії алкоголізму та наркоманії.

Він автор підручника «Psychiatry. Course of lectures», який був визнаний найкращим у конкурсі навчальних посібників ім. академіка Протопопова (2006 р.), а також є автором 254 наукових робіт.

Крім того, Бітенський - почесний член Науково-практичного товариства неврологів, психіатрів та наркологів України, член Науково-дослідного товариства з вивчення алкоголізму (США), Світової та Європейської психіатричних асоціацій, Нью-Йоркської академії наук, член редколегії 7 вітчизняних і зарубіжних фахових журналів тощо.

Нагороджений орденами «За заслуги» III ступеня та «Знак Пошани».