фото REUTERS

Комбінат "Запоріжсталь" групи компаній "Метінвест" протягом квітня-грудня 2021 року безкоштовно передав 4441 тонну сертифікованого медичного кисню до медзакладів по всій Україні для порятунку життів хворих на COVID-19 та має продовжити це робити у 2022 році.

Як повідомляє прес-служба компанії, зокрема, протягом 2021 року рідкий медичний кисень "Запоріжсталі" на безоплатній основі отримали понад 30 лікарень у Запорізькій, Дніпропетровській, Сумській, Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській, Донецькій, Луганській, Миколаївській та Хмельницькій областях. Найбільше кисню комбінат передав у листопаді минулого року – 1400 тонн.

"Тисячі хворих на COVID-19 в Україні потребували кисневої підтримки. "Запоріжсталь" Метінвесту доклав надзусилля, щоб забезпечувати їх життєво необхідним медичним засобом. У пікові періоди ми відвантажували кисень у режимі 24/7, без жодних затримок – робили все, що від нас залежить, щоб подолати пандемію та врятувати життя людей. У 2022 році ми продовжимо забезпечувати медзаклади безплатним киснем виробництва "Запоріжсталі", – зазначив генеральний директор комбінату "Запоріжсталь" групи "Метінвест" Олександр Мироненко.

Відео дня

Зазначається, що найбільші обсяги медичного кисню за весь період від комбінату отримали міські лікарні Запоріжжя та обласна інфекційна лікарня – понад 2500 тонн. Додатково в Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні, що є опорним COVID-медзакладом області, "Запоріжсталь" та "Метінвест" профінансували будівництво сучасної кисневої станції, а також виконали капітальний ремонт відділення, яке раніше постраждало від пожежі.

Нагадаємо, крім "Запоріжсталі", ще три підприємства групи компаній "Метінвест" безкоштовно надають кисень для потреб лікарень України. Починаючи з жовтня, коли в Україні виник гострий дефіцит кисню, група на прохання Міністерства охорони здоров’я розширила географію поставок кисню для лікування хворих на COVID-19. Підприємства компанії, зокрема "Запоріжсталь", безкоштовно відвантажували кисень у 110 лікарень 17 областей України. За жовтень-грудень 2021 року підприємства "Метінвесту" відвантажили лікарням країни 5529 тонн кисню, таким чином, забезпечуючи лікарні країни кожною четвертою тонною кисню. При цьому одна тонна кисню закриває потреби близько ста пацієнтів.

Довідка: ПАТ "Запоріжсталь" – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Основними споживачами продукції комбінату є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники побутової техніки.