Мінімальний розмір заробітної плати для медпрацівників залежатиме від прожиткового мінімуму на 1 січня / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов виступив за підвищення зарплат у медичній галузі.

Про це повідомляє Telegram-канал МОЗ.

Зазначається, що підвищувати соціальні стандарти для працівників медичної системи – одне з пріоритетних завдань, які вирішує МОЗ.

Відео дня

За словами Степанова, МОЗ розробив законопроєкт «Про визначення розміру оплати праці медичних та інших працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я».

Читайте такожВакцина - це шанс повернути нормальне життя: МОЗ прискорить вакцинацію від коронавірусу

Ним передбачено, що мінімальний розмір заробітної плати для медпрацівників залежатиме від прожиткового мінімуму на 1 січня календарного року та становитиме від 5,5 прожиткових мінімумів (для молодшого медичного персоналу), що складає приблизно 12040 гривень, до 10–12 (для лікарів і керівників медзакладів), що складає від 21890 – 26268 гривень.

«Наші лікарі, медичні працівники та науковці заслужили право на гідну оплату праці. Нині вони – на передньому краю оборони, на «ковідному нулі». Тому закликаю народних депутатів, після винесення законопроєкту в зал, на практиці довести свою відданість людям, які рятують українців щодня, і підтримати документ. Віддайте борг нашим рятівникам!» – наголосив очільник МОЗ.

Нагадаємо, станом на 1 січня 2021 року прожитковий мінімум в Україні становить 2189 гривень.

Вас також можуть зацікавити новини: