Moderna не передала технологію своєї вакцини від коронавірусу Китаю \ фото REUTERS

Фармацевтична компанія Moderna Inc відмовилася передати Китаю основну інтелектуальну власність, на основі якої була розроблена її вакцина від COVID-19. 

Як повідомляє Financial Times, Moderna Inc відхилила прохання Китаю надати рецепт своєї мРНК-вакцини через комерційні проблеми та проблеми безпеки.

Видання зазначає, що відповідні переговори між владою Китаю і представниками фармкомпанії велися між 2020 і 2021 роками. При цьому повідомляється, що попри відмову виробник вакцини все одно "прагне" продавати свій продукт до Китаю.

Відео дня

Компанія не може потрапити на китайський ринок через вимогу Пекіну передати технологію як передумову для продажу вакцини в країні.

Китай не схвалив жодної іноземної вакцини проти COVID-19 і використовує кілька вакцин власної розробки.

У вересні головний медичний директор Moderna Пол Бертон заявив, що компанія прагне співпрацювати з Китаєм у постачанні в країну своїх вакцин проти COVID-19 на основі мРНК.

Вакцини проти коронавірусу

Після початку пандемії коронавірусу низка провідних фармацевтичних компаній заявили про розробку вакцин від цієї хвороби. Вони стали справжнім проривом у боротьбі з коронавірусом.

А в кінці серпня стало відомо, що Moderna подає до суду на своїх конкурентів - Pfizer і BioNTech через порушення патенту на свій винахід. Йдеться про мРНК-вакцину від COVID-19.

Вас також можуть зацікавити новини: