Міноборони РФ звинувачує Pfizer і Moderna в "створенні біологічної зброї" / фото REUTERS

У Міністерстві оборони РФ знову озвучили свої пропагандистські заяви про нібито розробку в Україні американськими військовими таємної "біологічної зброї". За словами окупантів американцям допомагали фармацевтичні компанії Pfizer і Moderna.

За словами начальника військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії Ігоря Кирилова, ідеологами військово-біологічної діяльності США в Україні нібито є лідери Демократичної партії, пише "ТАСС".

"Україна стає полігоном західних країн для створення компонентів біологічної зброї і тестування нових зразків фармпрепаратів", - заявив цинічно Кирилов.

Відео дня

Законодавчу базу, уточнив Кирилов, для фінансування військово-біологічних досліджень безпосередньо з коштів федерального бюджету формували органи виконавчої влади США.

"У цю схему залучені великі фармацевтичні компанії, в тому числі Pfizer, Moderna, Merck, а також афілійована з американським військовим відомством компанія Gilead", - заявив Кирилов.

Він також заявив, що до військово-біологічної діяльності нібито залучені українські держструктури, основними завданнями яких є "приховування діяльності, проведення польових і клінічних випробувань і надання необхідного біоматеріалу".

Фейки Росії про "біолабораторію США" в Україні 

Як раніше повідомляв УНІАН, Російська Федерація продовжує поширювати дезінформацію про виготовлення зброї масового знищення в Україні. 

МЗС України називало дезінформацією і провокацією заяви РФ про створення біологічної зброї в Україні.

Також Міністерство охорони здоров'я України спростовувало інформацію роспропаганди про нібито "екстрену зачистку слідів військово-біологічної програми, яка фінансується за кошти Міноборони США" і "знищення особливо небезпечних патогенів". Там пояснювали, що на території нашої держави немає американських лабораторій.

З приводу тих самих біолабораторій РФ навіть намагалася організувати термінове засідання Радбезу ООН. Нібито Москва отримала "нові документи" на підтвердження своєї інформації після захоплення окремих територій України.

Центр протидії дезінформації при РНБО України наприкінці березня повідомляв, що РФ змінює риторику щодо так званих "біолабораторій США" в Україні.

"Зміна риторики може свідчити про те, що Росія не змогла придумати докази того, що в біолабораторіях на території України розроблялася зброя масового ураження", – йдеться в повідомленні.

В РНБО вважають, що все це може свідчити про те, що у Росії немає нових ресурсів для створення більш переконливої пропаганди.

Вас також можуть зацікавити новини: