Додатково було виявлено розлиту ртуть у вигляді дрібних крапель у підвалі / Фото: kachestvo.ru

У Тернополі в підвалі багатоповерхового житлового будинку виявили 2 кг ртуті, яка частково розлилася.

Як повідомили УНІАН в центрі пропаганди територіального управління ДСНС в Тернопільській області, отруйний метал виявили вранці 8 вересня працівники ЖЕКу, які прибирали сміття в підвалі 9-поверхового будинку на бул. С. Петлюри. Вони викликали рятувальників.

Читайте такожУ Черкасах у приватному домогосподарстві знайшли більш як 3 кг ртутіПрацівники рятувального відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління встановили, що на причепі трактора разом із сміттям у старій сумці знаходяться дві ємності із ртуттю. Додатково було виявлено розлиту ртуть у вигляді дрібних крапель у підвалі.

Відео дня

Рятувальники провели механічний збір розлитої металевої ртуті та демеркуризацію приміщень підвалу. Всього для подальшої утилізації було передано понад 2 кг ртуті.

На місці події працювали два відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, оперативна група Управління та тернопільського міського відділу Управління ДСНС України в області, працівники поліції, санітарно-епідеміологічної станції та органів влади.

Читайте такожУ Львові виявили розлиту ртуть біля житлових будинківКонтроль за рівнем гранично допустимої концентрації та якістю проведення демеркуризації в підвалі будинку буде здійснювати Тернопільська міська санітарно-епідеміологічна станція.

Походження ртуті встановлюють правоохоронці.