Фастівською міжрайонною прокуратурою Київської області до суду направлено кримінальну справу за обвинуваченням колишнього керівника районного підрозділу ЗАТ “АЕС Київобленерго”, з вини якого загинув 5-річний хлопчик.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Київської області, екс-керівнику інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (неналежне виконаннях службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідством встановлено, що енергопостачальна компанія проводила реконструкцію повітряної лінії електропередач в одному з населених пунктів Фастівського району. Провівши реконструкцію лише частково, вказаний посадовець санкціонував здачу електромережі у повноцінну експлуатацію. Внаслідок цього на одній із невідремонтованих ділянок стався обрив лінії електропередач. Провід впав на стежку, по якій щодня ходили люди. По цій стежці разом із матір’ю йшов 5-річний хлопчик. Відбігши від матері на кілька метрів, він наступив на обірваний провід, внаслідок чого зазнав удару електрострумом. Дитина померла на місці.

Відео дня

За вчинення злочину колишньому керівнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.