Департамент охорони здоров`я Донецької обласної державної адміністрації відкидає звинувачення ЗМІ про затримку приїзду «швидкої допомоги» на виклик після аварії на концерні «Стирол».
 
Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Донецької облдержадміністрації з посиланням на обласний Департамент охорони здоров`я, бригади швидкої медичної допомоги у кількості 7 одиниць прибули на місце аварії протягом десяти хвилин з моменту отримання виклику.
 
«Це є нормативом для міст», - наголосили у Департаменті охорону здоров`я.
 
Як повідомляв УНІАН, на Горлівському хімічному заводі концерну «Стирол» аварія на аміакопроводі сталася 6 серпня під час планового капітального ремонту. На трубопроводі у результаті розгерметизації стався викид рідкого аміаку. П`ять співробітників цеху загинули, ще 24 - були госпіталізовані з опіками і отруєнням, ще один працівник перебуває на амбулаторному лікуванні.
 
7 серпня після відвідання лікарень Горлівки народний депутат України Олександра Кужель повідомила, що постраждалі в результаті аварії на заводі концерну «Стирол» робітники «швидку допомогу» чекали понад півгодини.
 
«У Горлівці, у палатах потерпілих від вибуху на «Стиролі», переконалася, що нарівні зі свавіллям убивчою буває і байдужість влади до людей», - Кужель.
 
«Страшно, коли чуєш про те, що «швидку» робочі чекали більш як півгодини, а рятувальники прибули тільки через 25 хвилин. А вони через раптовість вибуху навіть не змогли надіти протигази. Не встигли», - повідомляє народний депутат.
 
Нагадаємо, сьогодні, 8 серпня, у реанімації помер один з потерпілих на «Стиролі». Таким чином, число жертв аварії зросло до 6 осіб.