Якщо масове отруєння на весіллі у Немиринцях Ружинського району Житомирської області матиме тяжкі наслідки, винні в отруєнні людей нестимуть кримінальну відповідальність аж до позбавлення волі.

 
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції у Житомирі повідомив т. в. о. начальника УМВС України у Житомирській області Василь Дячук.
 
При цьому Дячук зазначив, що зараз міліція вилучила велику кількість продуктів, які готувалися для весілля і з’ясовує точну причину отруєння.
 
Також триває розслідування кримінального провадження.
 
«Зараз ми постійно отримуємо інформацію про хворих, кількість їх постійно зростає, порушено провадження, відібрані зразки продуктів, на місці працювала також і ветеринарна міліція, призначена експертиза, вилучено чимало продуктів», - сказав Дячук.
 
Як повідомляв УНІАН, станом на 11 годину 14 серпня на Житомирщині кількість госпіталізованих із отруєнням після весілля у селі Немиринці Ружинського району зросла до 52 осіб, з них 12 - діти.
 
Перші хворі з отруєнням після весілля у селі Немиринцях Ружинського району почали надходити до лікарні вночі 12 серпня. Постраждалі святкували весілля на території приватного домогосподарства та вживали страви домашнього приготування. Всього на святі було близько 200 осіб.
 
В усіх госпіталізованих симптоми однакові - температура до 40°C, головний біль, біль у попереку, діарея. Стан потерпілих - середньої тяжкості.
 
У місці спалаху інфекції працюють спеціалісти санепідслужби, які мають встановити джерело зараження.
 
Правоохоронці розслідують кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.