В Іспанії зареєстрували першу смерть від мавпячої віспи / фото ua.depositphotos.com

В Іспанії зареєстрували першу смерть, пов'язану з мавпячою віспою.

Це вважається першою смертю від цієї хвороби в Європі і лише другою - за межами Африки в поточному спалаху, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що 29 липня Бразилія повідомила про першу смерть від мавпячої віспи за межами Африканського континенту.

Відео дня

Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я від 22 липня, у всьому світі зареєстровано всього п'ять смертей, всі в африканському регіоні.

Минулої суботи ВООЗ оголосила швидкий спалах глобальної надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я, що є найвищим рівнем небезпеки.

У своєму останньому звіті Міністерство охорони Здоров'я Іспанії повідомило, що в країні було підтверджено 4298 випадків захворювання. З 3750 пацієнтів, про які у нього була інформація, 120 були госпіталізовані, що становить 3,2%, і один помер. Представник МОЗ відмовився повідомити подробиці про загиблого.

Віспа мавп

Віспа мавп - вірус з дволанцюговою ДНК. Такі віруси можуть виправляти свої помилки при відтворенні генетичного матеріалу, але вони менш схильні до мутацій.

Станом на 6 червня 2022 року випадки зараження виявлені у 27 країнах. Вже 10 червня у Польщі підтвердили перший випадок інфікування віспи мавп. Пацієнт перебував на ізоляції в лікарні, з ним провели епідеміологічне опитування.

Вчені прийшли до висновку, що вірус віспи мавп циркулює серед людей з 2018 року. Виявлено дві версії мавпячої віспи серед пацієнтів у США.

26 червня 2022 року в ВООЗ заявили, що спалах мавпячої віспи не є надзвичайною міжнародною ситуацією.

Вас також можуть зацікавити новини: