Вівсянка є корисною для здоров'я / ua.depositphotos.com

Вівсянка - лише один із тих продуктів, які лікарі-дієтологи рекомендують як корисне доповнення до раціону.

Дієтологиня Емі Гудсон відповіла, чи може вживання занадто великої кількості вівсянки призвести до набору ваги, пише Eatthis. Вівсянка може підтримати зусилля зі зниження ваги кількома способами. "По-перше, вона багата на клітковину, яка допомагає вам почуватися ситими тривалий час, що допомагає знизити загальне споживання калорій", - пояснила Гудсон. "По-друге, вівсянка - це продукт із низьким глікемічним індексом, а це означає, що вона спричиняє повільніше зростання рівня цукру в крові. Це допомагає запобігти стрибкам і падінню рівня енергії, що призводить до кращого контролю апетиту. Нарешті, вівсянка - гарне джерело складних вуглеводів, що забезпечує постійну енергію, не спричиняючи швидких стрибків рівня інсуліну, які можуть сприяти накопиченню жиру", - розповіла дієтологя.

Однак, незважаючи на те, що вівсянка є корисною і багатою поживними речовинами добавкою до раціону, занадто велика її кількість не піде на користь. Гудсон зазначила, що не сама по собі вівсянка змусить набрати вагу, а зайві калорії, незалежно від того, чи надходять ці калорії з вівсянки, яєць або пончиків.

Відео дня

"Хоча вівсянка сама по собі є здоровою їжею, її вживання в надмірних кількостях або додавання калорійних начинок може сприяти збільшенню ваги", - пояснила Гудсон. "Вівсянка низькокалорійна, але якщо ви додасте надто багато висококалорійних начинок, таких як цукор, мед, горіхи або сухофрукти, калорійність може значно збільшитися. Важливо пам'ятати про порції та розумно обирати начинки, щоб уникнути надмірного споживання калорій", - рекомендувала фахівець.

Наприклад, якщо ви додасте до вівсянки столову ложку меду, столову ложку насіння чіа, дві столові ложки подрібнених горіхів і дві столові ложки родзинок, кількість калорій тільки з однією начинкою становитиме близько 300+. Це легко може призвести до надлишку калорій, а якщо ви споживаєте більшу кількість калорій - це може призвести до набору зайвих кілограмів.

Щоб переконатися, що ранкова порція вівсянки підходить для схуднення, обирайте поживні начинки та практикуйте контроль порцій. "Прагніть до порції приблизно від ½ до 1 склянки вареної вівсянки", - рекомендувала Гудсон. "Замість додавання цукру або калорійних начинок обирайте фрукти, які додають природну солодкість і додаткову клітковину без зайвих калорій", - порадила дієтолог. Вона зазначила, що також можна додати трохи горіхів або насіння.

Інші новини про користь вівсянки

Регулярне вживання вівсянки дає безліч переваг: від допомоги у втраті ваги до поліпшення здоров'я серця і забезпечення правильного травлення. Про це розповів доктор і дієтолог Діпалі Шарма. За словами фахівця, одним з ефектів щоденного вживання вівсянки є її здатність допомагати в зниженні ваги.

Вас також можуть зацікавити новини: