На Землі знову магнітні бурі / фото flickr.com/photos/nasamarshall

У четвер, 12 липня, впродовж дня магнітні бурі матимуть силу в 1 бал, а з 21-ої години їхня потужність зросте до 2 балів.

З 3 години ночі на 13 липня і впродовж дня у п'ятницю геомагнітні збурення будуть маловідчутними, адже їхня сила становитиме 1 бал, пише "Експрес онлайн", посилаючись на дані Національної погодної служби Національного управління океанічних і атмосферних досліджень.  

Читайте такожЗемлю накриють потужні магнітні бурі: як полегшити їхній вплив на організм

Відео дня

З 18 години 13 липня сонячна активність трохи зросте, тому посилиться і потужність геомагнітної бурі —  до 2 балів, що означає "невеликі збурення". Така ситуація протримається до 3 години ночі на 14 липня. Після цього потужність впаде до 1 бала, а з 18.00 у суботу зросте до 2 балів.  

За даними метеорологів, ймовірність виникнення активної магнітної бурі сьогодні становить 15%, у п'ятницю та суботу — 10%.

Нагадаємо, що в дні магнітних бур у метеозалежних людей посилюється головний біль, починаються проблеми з тиском, серцем і сном. Можливі запаморочення, слабкість, перепади настрою. Фахівці рекомендують більше часу проводити на свіжому повітрі й вживати багато води.