Фото: УНИАН

Результати роботи вказують на можливість вибору часу, коли кинути курити легше, і на необхідність створення антинікотинових програм, що враховують фізіологічні особливості статі, пише" Ремедіум.

Читайте такожАналіз крові допоможе тим, хто хоче кинути курити

Відомо, що жінки і дівчата значно швидше набувають залежності від паління порівняно з чоловіками. У новому дослідженні планувалося порівняти відмінності функціональної нейроанатомії потягу до сигарет в залежності від статі і з'ясувати, розрізняється бажання палити від фази менструального циклу у жінок.

Відео дня

Жінок тестували двічі в середині лютеїнової фази і у фолікулярну фазу менструального циклу. Патерни функціонування різних областей ЦНС значно різнилися в залежності від фази менструального циклу. У фолікулярну фазу спостерігалася значна активація лобних, скроневих та потиличних часток, а в лютеїнову фазу виявлялося тільки обмежена активність у правому гіпокампі.

Читайте такожЧим небезпечне куріння кальяну

Автори припускають, що жінкам може бути легше переносити потяг до куріння в середині лютеїнової фази у зв'язку з високим рівнем статевих гормонів, естрогенів і прогестинів.