/ NewScientist

Навіть неважка фізична активність на зразок роботи по дому чи прибирання може допомогти зберегти молодість мозку. Такого висновку дійшли вчені, вказуючи на зростання доказів того, що фізичні вправи допомагають зберегти здоров’я.

Як пише The Guardian, висновки вчених збігатися з медичними рекомендаціями Великої Британії, які ухвалять найближчим часом, і тими, які вже діють у США. В них теж вказано, що навіть невелика активність чи дуже короткочасні серії вправ йдуть на користь здоров’ю. Заняття можуть тривати хвилину чи дві. І це йде в розріз зі старими уявленнями про існування певної межі, яку потрібно досягти, перш ніж вдасться здобути помітну користь.

Читайте такожНазвано головну причину старіння

Відео дня

«Результати нашого дослідження не спростовують важливість для здорового старіння помірної чи енергійної фізичної активності. Ми лише додаємо з наукової точки зору, що навіть невелика активність може бути важливою теж, особливо для мозку», - пояснила доктор Ніколь Спартано з Бостонського університету, додаючи, що під невеликою активністю вона мала на увазі легку прогулянку чи прибирання.

Вчені зробили свої висновки, зібравши дані про активність 2354 людей середнього віку зі США впродовж трьох днів. Після цього вони оцінили розмір мозку кожного з учасників дослідження. Це важливий показник для старіння органу. Адже після 60 років люди втрачають по 0,2% мозку щороку. Процес втрати чи скорочення мозкових тканин пов’язаний зі слабоумством.

Читайте такожНазвано симптоми, які вказують на рак мозку

Врахувавши низку факторів, таких як стать, шкідливі звички й вік, команда вчених виявила, що кожна додаткова година невеликих фізичних навантажень щодня була пов’язана з більшим об’ємом мозку на 0,22%. Ті, хто робив щонайменше 10 тисяч кроків на день, мали на 0,35% більший мозок, ніж ті, хто щодня робить менше 5 тисяч кроків.