Вісцеральний жир легко накопичується унаслідок малорухливого способу життя / фото pixabay.com

Ділянка живота – одна з найпроблемніших: їй властиво швидко накопичувати зайве і втрачати стрункі обриси.

Фахівці розповіли, які способи допомагають у боротьбі з жиром на животі, повідомляє MedikForum.

Обмеження споживаних жирів. Відомий британський дієтолог Генрієтта Нортон радить повністю відмовитися від вживання шкідливих для судин трансжирів. Трансжири містяться у великій кількості продуктів. У цілому споживання жирів повинно бути зведене до рівня, що не перевищує 30% від загального раціону.

Відео дня

Читайте такожГенетики поділилися секретами успішної боротьби із зайвою вагою

Фізична активність. На думку експерта, 150 хвилин аеробних навантажень на тиждень підтримують активний метаболізм, завдяки якому інтенсивніше спалюють вісцеральний жир, який робить живіт товстим. Взагалі, вісцеральний жир легко накопичується внаслідок малорухливого способу життя, але так само й легко спалюється при достатній фізичній активності.

Спокій. Дієтолог Генрієтта Нортон вказує на те, що стабільний психологічний стан дуже важливий для стрункості. Схильність до стресу призводить до посилення вироблення в організмі гормону кортизолу, який впливає на обмін речовин. Зокрема, через такий вплив погіршується обмін поживних речовин, які починають активно використовуватися для зростання жирової тканини.

Клітковина. Для боротьби з жиром, у тому числі на животі, дуже корисно їсти продукти, насичені клітковиною – це овочі, фрукти, бобові, деякі зернові (овес). Клітковина поглинає воду, утворюючи масу, яка уповільнює рух їжі по травному тракту. Таким чином, відчуття ситості виявляється довшим, що знижує апетит і дозволяє їсти менше.

Вправи. Зазвичай, щоб прибрати жир на животі, люди починають робити вправи на прес. Але насправді на об'єм живота такі вправи впливають не надто ефективно. Ходьба, біг, плавання справляються з цим набагато краще – ці вправи зменшують рівень цукру в крові й мінімізують метаболічні порушення.

Відмова від цукру. Щоб прибрати жир на животі, необхідно відмовитися від рафінованих вуглеводів – насамперед, від цукру. У раціоні не повинно бути газованої води, пакетованих соків, солодких спортивних напоїв, алкоголю. Джерелом цукру в харчуванні повинні бути тільки фрукти.

Раніше вчені з'ясували, що регулярні тренування сприяють зменшенню жирової маси на животі у літніх людей.