Причина хвороби досі невідома / фото dailymail.co.uk

Житель острова Лейте на Філіппінах Ромуло Пілапіл зіткнувся з невідомою хворобою, через яку його обличчя збільшилося в три рази.

Проблеми зі здоров'ям у чоловіка почалися три роки тому. Його турбував сильний свербіж в очах та носі, передає Daily Mail.

Читайте такожОфтальмологи встановили, що офісним працівникам треба частіше моргати

Відео дня

Лікарі вирішили, що у Пілапіла синусит й виписали йому ліки. Але препарати не допомагали, а обличчя 56-річного чоловіка опухало дедалі сильніше з кожним днем.

Місцеві лікарі не змогли поставити Пілапілу точний діагноз й направили його на консультацію до столиці Філіппін Маніли. Але на це у нього не вистачило грошей. Незабаром проблема ускладнилася: у чоловіка настільки розпухли повіки, що він перестав бачити й щодня підкладає під набряклі повіки ватні тампони. Філіппінець вимушено пішов з роботи.

Востаннє Пілапіл відвідував лікарів у 2018 році. Його родичі сподіваються, що після розголосу цього випадку в ЗМІ чоловікові зможуть допомогти небайдужі.

Раніше в Британії жінка приймала душ у контактних лінзах і втратила зір. Зразки, взяті з очей, дали позитивний результат на акантамебний кератит — рідкісне захворювання, при якому амеби Acanthamoeba проникають у рогівку. Це може зашкодити зору і призвести до сліпоти.