Які фактори можуть впливати на старіння / фото newsru.co.il

Вчені стверджують, що ознаки старіння у багатьох сучасних людей виникають раніше, ніж у їхніх предків.

Експерти виділяють кілька причин такого передчасного старіння, повідомляє MedikForum.

Стрес. На думку фахівців, стресовий фактор є першою причиною передчасного старіння організму в цілому та шкіри зокрема.

Відео дня

Дефіцит якісного сну. Незбалансоване харчування, буденні стреси, відсутність балансу між великою кількістю роботи й відпочинком, велика кількість інформації з гаджетів заважають організму повноцінно розслаблятися в нічний час. В результаті він не може отримати повне перезавантаження, виснажується. Між тим, саме уві сні в ньому активно виробляються гормони молодості й краси: мелатонін і гормони росту. Щоб довго не старіти, спати потрібно достатньо, засинати в один і той же час, найкраще – до настання півночі.

Читайте такожВчені з'ясували, з якого віку починається старіння

В'ялі м'язи. Відсутність м'язового навантаження призводить до втрати тонусу в м'язах, їхнього обвисання і в результаті - до тілесного старіння. Вчені зазначають, що будь-яка м'язова активність сприяє виробленню гормонів, які забезпечують тілу молодість.

Погане харчування. Перш за все, з раннім старінням сучасних людей фахівці пов'язують вживання продуктів глибокої переробки, а також трансжирів. Ця їжа не забезпечує клітини потрібною кількістю мікроелементів і в результаті без належного харчування клітини починають гірше працювати й оновлюватися.

Шкідливі звички. До звичок, які старять людей завчасно, експерти відносять, зокрема, депресивне сприйняття дійсності, що відбивається на зовнішності у вигляді специфічної міміки, робить обличчя старшим. Також у цьому переліку - відсутність фізичного навантаження, сутулість й неправильне положення тіла під час сну, постійна робота з гаджетами, порушує положення голови.

Раніше експерти назвали продукти, що прискорюють старіння.Серед них - солодощі, ковбасні вироби, трансжири й молоко.