Запах тіла залежить й від продуктів, які ми їмо / фото pixabay.com

Навіть корисні продукти харчування, такі як спаржа, помідори й капуста, здатні зробити неприємним наш тілесний запах. Але особливо «небезпечна» в цьому плані риба.

Явище неприємного запаху тіла відоме в медицині як бромгідроз. Відштовхуючий аромат з'являється через природні бактерії, які живуть на людській шкірі та харчуються потім. Запах від тіла, - це запах продуктів їхньої життєдіяльності, передає MedikForum.

Читайте такожНазвано п'ять "сигналів" приходу старості

Відео дня

Британський вчений Чарльз Стюарт з'ясував, що появі специфічного тілесного аромату можуть сприяти помідори. Каротиноди й терпени, які містяться в них, діють таким чином, що людське тіло набуває запаху томатних стебел.

Якщо в людському організмі неактивний фермент, що дозволяє розщепити з'єднання триметиламіну, що міститься в рибі, тіло може почати неприємно пахнути. Людина з такою проблемою може її не помічати, але її неприємний запах будуть відчувати оточуючі.

Запах сірки може з'явитися у тих, хто їсть багато капусти. Різні її види є джерелом сірки, яка, крім іншого, викликає здуття й метеоризм.

Крім того, здуття кишечника через скупчення в ньому газу метанолу може стати наслідком вживання спаржі. Її вживання здатне зробити їдким запах поту. Також інтенсивний та неприємний запах поту буває притаманний тим людям, у раціоні яких багато м'яса.

Раніше екс-глава МОЗ Уляна Супрун розповіла, як боротися з неприємним запахом тіла та що на нього впливає.