Вчені виявили, що додавання волоських горіхів у раціон збільшує кількість корисних бактерій в кишечнику, а також сприяє зміцненню серця.
Результати дослідження опубліковані в журналі Nutrition.
Читайте такожНазвано найбільш шкідливий продукт у світі
Для дослідження дослідники набрали 42 добровольці з надлишковою масою тіла у віці 30-65 років. Їх випадковим чином розділили на три групи.
В дієтах всіх трьох груп насичені жири були замінені або волоськими горіхами, або рослинними оліями. Одна з дієт містила цілісні волоські горіхи; друга була без волоських горіхів, але включала альфа-ліноленову кислоту (ALA), що міститься у волоських горіхах, і поліненасичені жирні кислоти; третя — теж без волоських горіхів, але з ALA та іншою жирною кислотою — олеїновою. Експеримент тривав шість тижнів.
Результати досліджень показали, що щоденне вживання волоських горіхів призводить до збільшення кількості корисних бактерій у кишечнику.
Автори роботи вважають, що між зміною кишкового мікробіома і благотворним впливом волоських горіхів на серцево-судинну систему існує прямий зв'язок.
Вчені зробили висновок, що вживання 50-80 грам волоських горіхів на день позитивно впливає на мікробіом кишечника, знижує ризик серцевих захворювань і сприяє загальному оздоровленню організму.
Раніше експерти розповіли, які 4 вітаміни здатні гальмувати старіння.