REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я вирішила скликати засідання надзвичайного комітету експертів через спалах вірусу в Китаї.

Як повідомляє Reuters, на засіданні мають намір оцінити, чи є спалах коронавірусу в Китаї міжнародним надзвичайним станом.

Зазначається, що рішення прийнято після інформації про те, що вірусом заражені майже 200 людей у різних містах Китаю, а також за його межами. Засідання комітету має відбутися в середу, 22 січня, в Женеві.

Як повідомляв УНІАН, влада Китаю підтвердила, що коронавірус нового типу, який викликав спалах пневмонії в країні, здатний передаватися у тому числі від людини до людини.

Раніше 20 січня в Китаї повідомили про зростання числа зараження новим вірусом. Медики зареєстрували близько 220 підтверджених випадків інфікування, три людини померли.

Відзначається, що в даний момент 25 осіб, що заразилися вірусом, вже виписані з лікарні, ще 170 знаходяться на лікуванні. Стан 35 пацієнтів оцінюється як важкий, 9 осіб перебувають у критичному стані. Ще 126 пацієнтів заразилися легкою формою захворювання. Крім того, випадки захворювання вперше були виявлені за межами міста Ухань, в якому почався спалах захворювання. Відомо про двох заражених жителів Пекіна, також захворювання діагностували у одного жителя Шеньчженя.

Крім того, є дані про зараження людей в Таїланді, Японії і Південної Кореї. Всі вони раніше побували в Ухані.