Ілюстрація REUTERS

Перші випадки захворювання на коронавірус зафіксували ще у двох федеральних землях Німеччини – у Північному Рейні-Вестфалії на заході та Баден-Вюртемберзі на півдні країни.

Про це повідомляє DW.

Читайте такожУ США вакцину від коронавірусу почали тестувати на людях (відео)

Відео дня

Коронавірус виявили у чоловіка з міста Еркеленц, яке розташоване поблизу кордону з Нідерландами. Зазначається, що чоловік перебуває у критичному стані. Його дружину також транспортували до лікарні.

Зазначається, що чоловікові та жінці трохи більш як 50 років. Подружжя часто їздить у відрядження через роботу. Як запобіжний захід місцева влада міста вирішила закрити дитячі садки та школи.

Крім того, інфікування коронавірусом підтвердили у 25-річного чоловіка з адміністративного району Геппінген поблизу Штутгарта. Чоловік перебуває в ізольованому приміщенні у лікарні.

Місцева влада припускає, що він міг заразитися під час поїздки до Мілана. Наразі там намагаються встановити всіх, хто контактував з інфікованим.

Раніше у Німеччині зафіксували 16 інфікованих на коронавірус. Щонайменше одного з них вже виписали з лікарні. У Німеччині вірус поширився у місті Штарнберг федеральної землі Баварія, де співробітники компанії Webasto заразилися від колеги, яка прибула з Китаю.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Інфікованих коронавірусом виявлено в низці країн. Найбільше випадків захворювання COVID-19 зафіксовано у Китаї, останніми днями коронавірус активно поширюється у Південній Кореї та Італії.