REUTERS

Україна і світ продовжують боротьбу з пандемією коронавірусу - число заражених COVID-19 вже понад 860 тисяч осіб. У даній ситуації важливо розрізняти коронавірусну інфекцію від низки інших - таких, як грип та ГРВІ.

У чому саме виражається новий коронавірус і які його основні симптоми - читайте нижче.

Що таке коронавірус

Вірусна інфекція COVID-19 - захворювання, яке викликане коронавірусом SARS-CoV-2. В даний час встановлено, що ця хвороба може протікати як у легкій, так і у важкій формі, а також мати ускладнення. Вони проявляються у вигляді пневмонії та подальшої дихальної недостатності.

Відео дня

Мабуть, головною проблемою нового коронавірусу є відсутність конкретних засобів лікування цього захворювання, а також його профілактики. Встановлено, що специфічне лікування COVID-19 не потрібно, а одужання відбувається за допомогою застосування симптоматичних засобів.

Читайте такожУ ВООЗ помітили ознаки стабілізації ситуації з епідемією коронавірусу в Європі

Особливий ризик захворювання становить для літніх людей, а також тих, хто має діабет, астму і захворювання серцевої системи. В особливо важких випадках медики вдаються до підтримання функцій життєво важливих органів.

Симптоми коронавірусу

Головними симптомами прийнято вважати наступні:

  • висока температура;
  • сухий кашель;
  • утруднене дихання;
  • почуття втоми;
  • біль у м'язах і грудях.

Важливо, що на ранній стадії симптоми алергії, грипу, застуди і коронавірусу часто схожі. Особливо, якщо захворювання проходять у м'якій формі. У подібних випадках особливо важливе значення потрібно надавати тривалості вищевказаних симптомів. У тому випадку, якщо вони не проходять тривалий час, це може свідчити про ризик зараження коронавірусною інфекцією.

Коронавірус: кількість хворих у світі

За останніми даними американського Інституту Джона Хопкінса, число заражених у світі перевищує 860 тисяч. Померли від ускладнень 42,3 тисячі осіб, а одужали - майже 179 тисяч.

Найбільше людей захворіло на COVID-19 у США, Італії, Іспанії, Китаї, Німеччині та Франції.

В Україні підтвердили 669 випадків захворювання, з них 17 - з летальним результатом.

Читайте також: