Фото: REUTERS

Канцлер Німеччини Ангела Меркель нині не вважає за необхідне посилювати заходи захисту від пандемії COVID-19.

Про це вона заявила сьогодні в Берліні, передає Deutsche Welle з посиланням на агенцію dpa.

«Останні зміни в цифрах дають привід для обережної надії», - сказала Меркель.

Відео дня

Канцлер ФРН наголосила, що крива зростання числа нових випадків зараження коронавірусом «повільно вирівнюється». Тож на даний час Меркель вважає, що «немає необхідності в посиленні заходів».

Читайте такожПослаблення карантину можливе після Великодня – МОЗ Німеччини

Водночас канцлер звернулася до громадян з наполегливим закликом дотримуватися наявних вимог і під час Великодніх свят. «Нам не слід заколисувати себе в хибному почутті безпеки. Нам не можна бути безтурботними зараз», - сказала вона. Меркель, зокрема, вказала на те, що ситуація щодо поширення коронавірусу, як і досі, «непевна».

Канцлер повідомила, що 15 квітня обговорить наступний етап боротьби з коронавірусом з прем'єр-міністрами федеральних земель. А вже згодом вони вирішуватимуть питання щодо подальшої долі запроваджених обмежувальних заходів, котрі поки що чинні до 19 квітня. Меркель зазначила, що вийти з нинішньої ситуації можливо тільки за допомогою «невеличких кроків».

Раніше цього дня міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан також підтвердив позитивну динаміку щодо статистики захворювання на COVID-19. «Зростання числа нових зареєстрованих випадків інфікування сповільнюється», - наголосив він. Нинішня крива зростання лінійна, а не така швидка та експоненціальна, як у середині березня, додав урядовець.

За його словами, на близько 110 тисяч інфікованих в країні зафіксовано понад 50 тисяч тих, хто вже видужав. Шпан також додав, що в лікарнях Німеччини вільно ще понад 10 тисяч місць у відділеннях інтенсивної терапії.

Раніше в інтерв'ю газеті Handelsblatt міністр охорони здоров'я відзначав, що важливо «послідовно дотримуватися» обмежень в період Великодня, який цього року католики і протестанти відзначають 12 квітня.

Якщо нинішня позитивна тенденція щодо кількості випадків зараження збережеться, федеральний уряд зможе обговорити з керівництвом федеральних земель перспективи «поступового повернення до нормального життя після Великодніх канікул», підкреслив Шпан.

9 квітня німецький Інститут імені Роберта Коха,що спеціалізується на вивченні інфекційних захворювань, повідомив про 108 тис. 202 інфікованих і 2 тис. 107 померлих у ФРН від коронавірусу.