REUTERS

Білоруські медики чітко знають, що і як треба робити в ситуації з коронавірусом і їм не потрібно заважати в даному питанні.

Про це заявила голова Ради республіки - верхньої палати парламенту Білорусі Наталія Качанова, пише "Белта".

За її словами, білоруській системі охорони здоров'я не потрібен зайвий контроль. "Сьогодні не треба заважати нашій системі охорони здоров'я. Там чітко знають, що треба робити, як треба робити", - сказала вона.

Відео дня

Вона зазначила, що в країні працюють на забезпеченням медиків всім необхідним, перш за все - засобами індивідуального захисту. "Сьогодні ми всі працюємо на те, щоб це було", - додала Кочанова.

Читайте такожНа Лукашенка написали заяву до міліції через смерть пенсіонерки від коронавірусу

Вона також закликала журналістів уникати поширення недостовірної інформації. "Не можна сьогодні вкидати фейки, які кривдять і ображають цих людей", - вважає вона.

З 8 по 11 квітня у Білорусі працювала місія ВООЗ. Експерти прибули в країну на запрошення президента країни Олександра Лукашенка, який покликав фахівців, щоб розвіяти сумніви у певної частини суспільства щодо заходів, що вживаються в Білорусі проти коронавірусу.

За словами Кочанової, експерти ВООЗ відзначили чесну, відкриту, порядну роботу білоруських медиків і висловили побажання, щоб про неї більше розповідали простим мешканцям країни.

Як повідомляв УНІАН, у Білорусі понад 300 медпрацівників заразилися коронавірусом. Ці дані підтвердили в МОЗ республіки.

Читайте також: