REUTERS

Мікроби були щоденною проблемою для війських і членів інших важливих служб ще до появи коронавірусу. Але тепер, коли спалахнула пандемія, важливо зробити все необхідне, щоб не принести заразу додому з роботи.

Як пише Business Insider, військові зараз не сидять на карантині й часто контактують з іншими людьми. Тому варто дотримуватися п'яти важливих кроків, які допоможуть вберегти свій дім від COVID-19.

Читайте такожCNN: Як не принести COVID-19 додому разом з покупками?

Відео дня

Перше правило: мити ретельно руки й використовувати засоби дезінфекції. Війскові й члени інших служб, які продовжують працювати під час карантину, повинні продезінфікувати руки, коли йдут з роботи, сідають в автомобіль і перш ніж заходять в приміщення. Важливо робити це якомога частіше, оскільки їм доводиться постійно торкатися нових поверхонь, на яких повно мікробів. Можна встановити спеціальні засоби дезінфекції біля кожного входу, возити щось подібне в машині або носити особистий засіб в кишені.

Друге правило: потрібно дезінфікувати і протирати поверхні, яких торкаються багато людей. Можна використати рідини чи інші засоби для прибирання, щоб протерти дверні ручки, пульти дистанційного керування, змішувачі у туалеті тощо. Варто це робити кілька разів на день. Але особливо важливо робити це після того, як службовець повернувся з роботи чи прийшов додому на обідню перерву.

Третє правило: черевики лишаються біля дверей. Дуже багато мікробів можуть збиратися й ховатися на взутті. В розпал пандемії коронавірусу особливо важливо подбати, щоб вони не потрапили в дім.

Читайте такожThe Guardian: Як організм людини здобуває імунітет до коронавірусу?

Четверте правило радить уніформу теж лишати біля входу. Якщо доводиться впродовж робочого дня контактувати з іншими людми, варто подумати над тим, щоб зняти робочий одяг перед тим, як зайти в дім. Можна залишити форму в гаражі або біля чорного входу (якщо є така можливість). Одяг можна зібрати й кинути в пральну машину, щоб бути спокійним.

П'яте правило: сумки теж не варто заносити в дім. Власне, всі особисті речі, які доводиться носити щодня на роботу, повинні бути під особливою увагою. Чашки, ключі, телефон, сумка - все це краще залишити або на роботі, або в машині. Якщо все ж потрібно занести ці речі в оселю, то краще їх протерти або обробити спреєм для дезінфекції.