Цього року Кремль може залишитися без параду на 9 травня / REUTERS

Ветеранські організації Росії направили президенту РФ Володимиру Путіну звернення з проханням перенести парад Перемоги в Москві з 9 травня на більш пізню дату, коли ситуація з епідемією коронавірусу нормалізується.

Читайте такожДезінфекція вулиць військовими й переповнені церкви: як Росія бореться з COVID-19 (фоторепортаж)

Як повідомляє ТАСС, підписи під зверненням до Путіна поставили президент Російської асоціації героїв» Володимир Шаманов, голова «Всеросійської громадської організації ветеранів (пенсіонерів) війни, праці, збройних сил і правоохоронних органів» Володимир Єпіфанов і керівник «Загальноросійської громадської організації ветеранів Збройних сил Російської Федерації" Віктор Єрмаков.

Відео дня

"На жаль, ситуація у світі призвела до того, що цього року 9 травня дати гарантію безпеки здоров'я при проведенні параду неможливо", - констатували керівники ветеранських організацій, підкресливши, що проведення заходів "не може ставити під загрозу здоров'я його учасників і гостей", - йдеться у зверненні.

Раніше в Кремлі заявляли, що розглядаються різні варіанти святкування 75-річчя Перемоги, але рішення про перенесення параду 9 травня через коронавірус не приймалося.

Читайте також: