provitaminki.com

Для цього дослідники з Данії пропонують комбінувати азацитидин або децитабин з вітаміном С, повідомляє Science Daily. Дефіцит цього вітаміну спостерігається у багатьох хворих.

У лабораторних дослідженнях продемонстровано, що така терапія дійсно працює. Введення азацитадина разом з вітаміном С сприяє уповільненню пухлинного росту і провокувало саморуйнування ракових клітин.

Читайте такожВітамін А здатний протистояти раку товстої кишки - дослідження

Відео дня

Надалі вчені планують провести більш масштабне дослідження, в якому ефективність комбінованої терапії буде порівнюватися з ефективністю одночасного використання азацитадина і плацебо. Автори також підкреслюють, що у них немає підстави припускати, що подібний підхід допоможе пацієнтам з іншими формами раку.

Терапія вже випробовується на людях. В експерименті, що проводиться під керівництвом Кірстен Гребек, беруть участь 20 осіб з мієлоїдним диспластичним синдромом та гострим мієлоїдним лейкозом. Всім їм призначено епігенетична терапія: вводяться препарати впливають на експресію генів, що беруть участь у регуляції клітинного циклу і ділення клітин. Попередні результати експерименту будуть оприлюднені навесні або влітку 2017 року.

Читайте такожПрийом мультивітамінів під час вагітності марний - дослідження

Автори очікують, що результати, отримані в лабораторії, підтвердяться і в експерименті за участю пацієнтів. Додавання вітаміну С – простий і недорогий спосіб підвищити ефективність проведеного лікування, вважають вчені.