Емульгатори, додаються в більшість оброблених продуктів для поліпшення текстури і збільшення терміну придатності, змінюють мікрофлору кишечника / Фото: livinggreenmag.com

Поширені добавки, які можна знайти в хлібі, маргарині, солодощах, імовірно, викликають рак кишечника, повідомляє Мeddaily.ru з посиланням на The Daily Mail. Емульгатори, які додаються в більшість оброблених продуктів для поліпшення текстури і збільшення терміну придатності, змінюють мікрофлору кишечника.

Вони провокують запалення, створюючи ідеальні умови для росту ракових пухлин. В принципі, відомо, що мікрофлора - ключовий фактор, що стоїть за запальними захворюваннями кишечника. Хвороба Крона та виразковий коліт - два найпоширеніших типи таких захворювань, які сприяють розвитку раку.

Читайте такожЕмульгатори і загусники провокують набір вагиСпівробітники Університету Джорджії годували двома видами емульгаторів лабораторних мишей. Тваринам давали полісорбат 80 або карбоксиметилцелюлозу. Це значно змінювало мікрофлору, провокувало запалення, на тлі чого ракові клітини процвітали.

Відео дня