REUTERSПослання для курців, що фокусуються на негативі, не мають бажаного ефекту / REUTERS

Психологи з Університету Мічигану радять актуалізувати в свідомості позитивні дитячі спогади, що мають дивовижну силу. Це спрацює набагато краще, ніж страхітливі картинки на пачках сигарет, пише The Daily Mail.

Читайте такожВООЗ готова допомогти бідним країнам в їх боротьбі з куріннямОтже, вчені викликали у курців 18-39 років почуття ностальгії або показували стандартні страхітливі повідомлення. В результаті у першої групи виникали сильні ностальгічні переживання і негативне ставлення до паління. Це особливо працювало з жінками.

Експерти починали сеанс з зображень, що стосувалися дитячих спогадів, і фраз на кшталт: "Я пам'ятаю, коли був хлопчиком...", "Я сумую за тим, наскільки життя було простим, прогулянкам теплої літньої ночі". Також застосовувалися знайомі запахи і смаки родом з дитинства. Встановивши у свідомості "позитивний полюс", простіше на тлі позитивного настрою усвідомити шкоду куріння.

Відео дня

Читайте такожВчені довели, що куріння електронних сигарет викликає розвиток раку

Натомість, більшість послань для курців фокусуються навколо страху, огиди і почутті провини ("негативний полюс"). Але вони не завжди викликають бажаного ефекту. Люди починають погано думати про себе або особу, яка намагається налякати.