сайт NEWSru.до.іл

Пропозицію про часткову декриміналізацію вживання марихуани було висунуто управлінням по боротьбі з наркотиками і депутатом Шарен Аскель ("Лікуд"). Але в первісному вигляді вона не отримала підтримки міністрів внутрішньої безпеки та юстиції, пишуть Новини Ізраїлю.

Читайте такожБундестаг виступив за легалізацію медичної марихуани

Депутат Шарен Аскель пропонувала внести поправку до законодавства, у разі прийняття якої зберігання до 25 грамів марихуани не вважалося б кримінальним злочином і каралося б штрафом у розмірі 300 шекелів, а не позбавленням волі. При цьому за вживання марихуани в громадських місцях депутат пропонує карати штрафом до 1500 шекелів.

Відео дня

Пізніше глава МВБ Гілад Ердан заявив про готовність до поступової декриміналізації вживання канабісу. Він, як і міністр юстиції Айлете Шакед, визнав можливим припинити практику кримінального переслідування за вживання марихуани, обмежившись адміністративними штрафами. Розробка поправки до чинного законодавства доручена міжвідомчої групи, яка представить свої міркування кабінету міністрів 7 травня 2017 року.

Читайте такожВчені попереджають: пасивне куріння марихуани надзвичайно небезпечне

Глава уряду Біньямін Нетаніягу заявив з цього приводу: "Робоча група розглянула це питання, цей крок слід проводити обережно – з одного боку ми крокуємо в ногу з часом, з іншого – ми розуміємо можливу небезпеку і спробуємо прийняти збалансоване рішення".