Людям, у яких часто розколюється голова, варто звернути увагу на те, що вони їли незадовго до нападу. До продуктів і напоїв, що нерідко викликають головний біль, належать:
- соління, солона риба (порушення водно-сольового балансу призводить до затримки рідини в організмі і підвищення внутрішньочерепного тиску),
- витримані сири типу пармезану, парміджано тощо. Вони містять багато тираміну, який має здатність підвищувати артеріальний тиск і викликати пульсуючий головний біль,
- копчене м`ясо,
- оцет,
- шоколад,
- будь-які продукти, що містять глутамат натрію (це більшість консерв, "розчинні" супи і локшина, соуси східної кухні),
- червоне вино (його ферменти тонізують кровоносні судини, але надмірно збуджують нервові закінчення).
А ще нерідко голова тріщить від голоду. Невролог Ганна Горенкова попереджає: обов`язково повноцінно снідайте. Пропущений ранковий прийом їжі може стати причиною мігренеподібного болю через брак глюкози в мозку.