У Білорусі відсьогодні підвищені ціни на деякі види хліба і хлібобулочних виробів, молочну продукцію, курячі м`ясо і яйця.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Республіці Білорусь, відповідне рішення міститься в постанові Міністерства економіки Білорусі від 18 листопада 2013 року № 86, яка опублікована 23 листопада на Національному правовому інтернет-порталі й набула чинності.

Так, за пропозицією Мінсільгосппроду Білорусі підвищено на 10% граничні максимальні відпускні ціни на хліб житній і житньо-пшеничний, булочні вироби з пшеничного борона із вмістом за рецептурою цукру і жирів в сумі не вище за 14%. Це так звані «соціальні сорти» недорогих хлібобулочних виробів.

Відео дня

М`ясо курчат-бройлерів і яйця курячі також подорожчали на 10%.

Граничні максимальні відпускні ціни на молочні продукти зросли залежно від їх жирності. Крім цього, на них передбачено подвійне подорожчання – в листопаді та грудні. Так, у листопаді на молоко коров`яче пастеризоване і кефір з коров`ячого молока жирністю до 3,5% включно, сметану жирністю до 25% включно, сир жирністю до 9% включно без смакових добавок і наповнювачів – на 3,5%; молоко коров`яче пастеризоване і кефір із коров`ячого молока жирністю понад 3,5%, сметану жирністю понад 25%, сир жирністю понад 9%, сир зі смаковими добавками і наповнювачами – на 2,5%. У грудні ціни на цю продукцію зростуть ще раз – знову на 3,5% і 2,5%, відповідно.