Вакцинацію від коронавірусу потрібно буде проводити щороку \ фото УНІАН 

Проводити щеплення від COVID-19 необхідно буде щорічно. 

Про це заявив головний виконавчий директор американської фармацевтичної корпорації Pfizer Альберт Бурл під час виступу в Atlantic Council.

Бурл зазначив високу ефективність бустерної дози у захисті від коронавірусу. "Я думаю, що третя доза дає дуже, дуже високий рівень захисту. Вище, ніж досягнутий спочаткуй, який становив 95% з двома дозами. Захист від коронавірусу після бустерної дози зберігається близько року", -  сказав він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна отримала майже 3 мільйони безкоштовних доз вакцини Moderna

Окрім того, очільник Pfizer розповів, як довго буде зберігатися цей рівень захисту від коронавірусу. За його словами, через півроку після вакцинації імунітет до коронавірусу знижується.

Однак, як зазначив він, в цьому питанні поки немає доведених фактів. Тільки нові дослідження можуть змінити ці оцінки, передає ТСН.

"Нам потрібно почекати і простежити. Але наймовірніший сценарій  - це щорічна ревакцинація", - зауважив Бурл.

Вакцина Pfizer

Вакцина Pfizer/BioNTech - вакцина на базі мРНК проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech за співпраці з американською Pfizer. Поширюється під товарним знаком Comirnaty.

Вакцина була випробувана на тисячах людей у серпні та вересні 2020 року, при цьому про серйозні побічні ефекти не повідомлялося.

21 грудня 2020 року вакцина Comirnaty була схвалена Європейським агентством лікарських засобів для використання в екстрених випадках, 31 грудня того ж року — Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини